Het best bewaarde geheim op het gebied van zwart/wit fotopapieren...

Kentmere Photographic Ltd. is in 1906 opgericht door twee Engelse scheikundigen
om fotografische papieren te produceren. Eerst waren er de zgn. gaslichtpapieren
(die met kunstlicht konden worden belicht, in die tijd een nieuw procedé) en nu een eeuw later hebben ze nog steeds een zeer ruim assortiment aan zilverhoudend materiaal. De fabriek kan bogen op een zeer ruime expertise wat betreft de produktie van papier. In 1992 heeft dit geleid tot het verkrijgen van het internationale ISO 9002 kwaliteits keurmerk, welke elk jaar daarna verlengt is.

De fabriek is gevestigd in het provinciestadje Kendall wat gelegen is in het Lake District (Noord-Engeland). De fabriek zelf, nog steeds privé-eigendom en zonder schulden, wordt gerund door een klein en flexibel management-team en een niet te groot aantal werknemers. Terwijl andere aanbieders niet meer het hoofd kunnen bieden aan het teruglopend gebruik van typische zwart/wit papieren kunnen zij juist overleven.

Kenmerkend voor de flexibiliteit van Kentmere is dat tijdens de eerste wereldoorlog, toen het fabriceren van fotografische papieren door de Engelse overheid verboden werd, het bedrijf de ketels voor de produktie van emulsies is gaan gebruiken voor het

maken van diverse soorten jam. Dit was zo'n succes dat toen ruim 20 jaar later (!) de tweede wereldoorlog uitbrak de fabriek onmiddelijk werd benaderd door voormalige klanten met de vraag of ze weer jam gingen maken...

Waar collegafabrikanten noodgedwongen moeten inkrimpen of juist sluiten, blijft Kentmere onverminderd door produceren. Wanneer de vraag blijft bestaan, zal Kentmere tot in lengte van dagen blijven voldoen aan de wensen van de analoge zwart/wit werker, middels het produceren van een uitgebreid assortiment kwalitatief hoogwaardige papieren.